Boyun Germe

Yıllar geçtikçe vücudumuzda bazı değişikliklerin olması kaçınılmazdır. Boyun bölgesi de maalesef zamanın etkilerini yansıtmaktadır. Yaşlanma, stres, güneş maruziyeti, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenlerle zamanla boyun derisinde gevşeme ve sarkma olabilmektedir. Bunun yanında çene hattı silikleşmektedir. Sonuçta boyun bölgesi daha yaşlı ve estetikten uzak görünmektedir.

Boyun germe kimlere uygulanabilir?


Boyun germe ameliyatı, yaşın ilerlemesi ile boyun bölgesinde sarkma, çene konturlarında belirsizlik, çok fazla kilo alıp verme gibi nedenlerle deride gevşeme ve deride esneklik kaybı gibi şikayetlerle başvuran hastalara uygulanabilecek bir işlemdir. Herhangi bir yaş sınırı olmamakla birlikte genellikle orta ve ileri yaş grubunda yapılmaktadır.

Ameliyat süreci nasıldır?


Boyun germe ameliyatı genel anestezi altında yani uyutularak yapılır. Ameliyat, uygulanan tekniğe göre değişmekle birlikte 2-3 saat kadar sürmektedir. İşlem, kulak önünden başlayıp kulak memesi altından geçip kulak arkası ve enseye doğru uzanan kesilerden yapılmaktadır. Sarkmış ve fazla olan deri dokusu çıkarılmakta ve deri altındaki asıcı bağlar onarılmaktadır. Kesi yapılan yerlerde izler kalabilmektedir ancak iz özellikle kulak önünde kulak katlantılarına saklanabilmektedir. Böylelikle kişiden kişiye değişmekle birlikte, yara iyileşmesi için yeterli bir süre geçtikten sonra belli belirsiz izler kalmaktadır.

Ameliyat sonrasında nelere dikkat edilmelidir?


Boyun germe ameliyatı çok ağrılı bir prosedür değildir. Ameliyat sonrasında genellikle hastanede 1 gece yatış gerekmektedir. Taburculuk sonrasında yüz ve boyun maskesi kullanımı önerilmektedir. Ameliyat sonrası 3. günden itibaren duş almak serbesttir. 10-14 günlük bir sürenin sonunda işe dönüş yapmak mümkündür. Ameliyat sonrasında şişlik, morluk ve ameliyat bölgesinde hafif hissizlik olabilmektedir. Bu, beklenen bir durumdur ve yaklaşık 3-4 haftalık bir süre sonunda ortadan kalkmaktadır.